Храни високи на витамин С

Въпреки че проучванията показват, че консумацията на витамин С всъщност не може да предотврати настинки, зареждането с това хранително вещество може да помогне като намали симптомите и ускори процеса на оздравяване. Работата е в това, че един портокал със среден размер има само 69,7 mg витамин С, което е по-малко от това на много други плодове и зеленчуци. За да подготвите най-добрият удар от витамин С и да дадете на диетата си повече разнообразие, запознайте се по-добре с тези 12 суперхрани, високи на витамин С.

 


Чили

Половин чаша нарязани на кубчета чили чушки доставя 107,8 mg витамин С. Плюс това, изследователи от университета в Буфало откриха, че капсаицинът, съединението, което прави лютите чушки люти, може да помогне за облекчаване на болки в ставите и мускулите.

 


Червени чушки

Чаша нарязана червена чушка съдържа почти три пъти повече витамин С от портокал – 190 mg. Червените чушки също са чудесен източник на витамин А, който насърчава здравето на очите.

 


Зелени чушки

Чаша накълцан зелени чушки съдържа по-малко витамин С от по-сладката му сестра, но при 120 mg, това все още е 200% от препоръчителната ви дневна доза. Зелената чушка също е чудесен източник на фибри.

 


Кейл

В допълнение към два пъти препоръчителния ви дневен прием на витамин А и седем пъти повече от препоръчителното количество витамин К, една чаша порция осигурява 80,4 mg витамин С. Хранителната централа на храненето също осигурява значителна доза минерали и мастни киселини.

 


Броколи

Този кръстоцветен зеленчук осигурява 132 mg витамин С, плюс удар от фибри само за 30 калории на порция. Също така, проучвания сочат, че броколите могат да имат свойства, предпазващи от рак.

 


Папая

Изследванията показват, че яденето на папая може да помогне да изчистите синусите си, да озари кожата ви и да укрепи костите. Сервирането на една чаша доставя 88,3 mg витамин С.

 


Ягоди

Чаша от този супер плод съдържа 84,7 mg витамин С, плюс полезни дози фолат и други съединения, показани за насърчаване на здравето на стомаха. Още едно неочаквано предимство на ягодите? Те могат да помогнат за естественото избелване на вашите зъби.

 


Карфиол

Независимо дали го печете, парите или го омесвате, яденето на една малка глава карфиол ви дава доза 127,7 mg витамин С, плюс 5 грама фибри и 5 грама протеин.

 


Брюкселско зеле

Тези малки зелки са заредени с предпазващи от рак фитонутриенти и фибри, да не говорим за 74,8 mg витамин С. Ако не сте почитатели на горчивия им вкус, извадете естествената им сладост, като ги изпечете.

 


Ананас

В допълнение към 78,9 mg витамин С, ананасът съдържа бромелаин, храносмилателен ензим, който помага за разграждането на храната и намаляване на подуването на корема. Бромелаин действа и като естествено противовъзпалително средство, което може да ви помогне да се възстановите по-бързо след тежка тренировка.

 


Киви

Една порция киви (около 2 плода) може да се похвали с 137,2 mg витамин С. Зеленият плод също е богат на калий и мед.

 


Манго

Вкусете тропиците за увеличаване на витамин С с 122,3 mg. Мангото е също чудесен източник на витамин А, който подобно на витамин С играе ключова роля в имунитета и допълнително поддържа очите ви здрави.

 


Възползвайте се от тези уникални източници на натурални витамини

 

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се