Защо да ядем ананас?

 Най-хубавото е, че колкото е вкусен, толкова е и полезен.

Ананасът се отглежда в държави като Коста Рика, Бразилия и Филипините.
Той носи със себе си усещане за тропическа ваканция.

Ето 5 от най-добрите му качества:


1

Според проучвания, ананасът намалява подуването на корема. Той е единственият натурален източник на бромелан – храносмилателен ензим, който помага за разграждането на протеини. Ананасът също така съдържа фибри – 2 грама на 1 чаша плод, които също помагат за храносмилането.


2

Между 85% и 89% от плода е вода. Това прави ананасът супер хидратиращ плод за летните жеги.


3

Тропическият плод съдържа 20 мл.гр. магнезий на 1 чаша плод, което помага за регулиране на кръвната захар, нервната система, мускулите и транспортира калия до различни части на тялото. Ползите от това: чашка ананас преди лягане помага за по-лесно заспиване.


4

Поради високото съдържание на витамин C – 79 мл.гр. в 1 чаша, плодът спомага функциите на имунната система. Проучване показва, че децата, които ядат повече ананас, се разболяват по-малко.


5

Не на последно място, ананасът съдържа 7% от препоръчителния дневен прием на калий – електролит, който помага функциите на мускулите, бъбреците и намалява високо кръвно налягане.

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се