Лека Паста със Сьомга и Аспержи

Паста, хрупкави аспержи и сочна сьомга.


Продукти (2-3 порция):

> 250 гр. сьомга

> 125 гр. аспержи

>250 гр. чери домати

> 250 гр. Паста Тренете

> 2 склидки чесън

> щипка Сол на люспи

> 2 с.л. Зехтин с домати и чесън


Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в осолена вода по указания на опаковката.

2. Намажете с мазнина тиган с дебело дъно и сложете сьомгата с кожата надолу. Покрийте и оставете на средно-силен огън докато страните на сьомгата не станат светло розови – сготвени. Когато видите, че е полусготвена, сложете още малко мазнина в тигана и обърнете от другата страна до запичане.

3. Сварете вода и сложете измитите аспержи за 4 мин. Трябва да останат леко хрупкави.

4. Когато сьомгата е готова, махнете я от тигана, сложете малко мазнина, нарязания чесън и разполовените чери домати. Разбъркайте няколко пъти. След няколко минути, преди чесъна да загори, изсипете сварената паста и 2-3 лъжици от водата. Разбъркайте.

5. Овкусете пастата със зехтин с домат и чесън. Сервирайте цялото парче сьомга върху пастата и поръсете със сол на люспи.


Намерете нужните продукти тук:

 

 

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се