Мексиканска закуска

Черният боб е най-богат на протеини сорт боб, което го прави освен вкусен и полезен!


Съставки:

Порции: 2 бр.
Време: 15 мин.

  • Зехтин
  • 2 домата
  • 6 печурки
  • 2 яйца
  • 200 гр. Черен боб
  • сос „Уорчестър“
  • Пълнозърнеста тортила
  • 2 с.л. извара
  • 2 стръкчета пресен кориандър
  • сос „Табаско“


Начин на приготвяне:

 

  1. Сварете боба.
  2. Върху тиган с диаметър 25 см. сипете 2 с.л. мазнина на умерен огън.
  3. Разрежете доматите на две, отрежете пънчетата на гъбите и ги добавете в тигана с нарязаната част надолу.
  4. Печете за около 6-7 минути, разбъркайте леко, обърнете зеленчуците едва когато станат златисти.
  5. Намалете котлона на ниска степен, след което добавете яйцата и хубаво наклонете котлона на всички стани.
  6. Отцедете боба, объркайте го с малко сос „Уорчестър“ и поръсете в тигана.
  7. Подправете със сол и пипер, след което покрийте тигана. Оставете на котлона за около 2 минути.
  8. Стоплете тортилата (може в печката или върху сух тиган). След това я нарежете на ленти по 1 см., с които да си топите.
  9. Сервирайте закуската направо в тигана или я приплъзнете в голяма чиния.
  10. Добавете 2 с.л. извара, поръсете с кориандър и малко сос „Табаско“.
  11. Buen apetito!

                                                                                                                              По книгата на Джейми Оливър „Суперхрани всеки ден“


Намерете някои от нужните продукти тук:

 

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се