Ливански бисквити

Пленете гостите с лесните и вкусни ливански бисквити.


Тесто:

  • ½ ч.ч. Рапична мазнинана
  • ¼ ч.ч. зехтин
  • 2 ½ ч.ч. бяло брашно
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. екстракт от розова вода
  • 3 с.л. прясно мляко

Пълнеж:

  • 300 гр. фурми
  • ¼ с.л. кардамон
  • ¼ с.л. канела на прах
  • 1 с.л. кокосово масло
  • 1 с.л. екстракт от портокалов цвят

Начин на приготвяне:

  1. За пълнежа сложете всичко в блендер и смелете докато се получи паста. Оформете на малки топчета.
  2. Загрейте фурната на 190 градуса.
  3. Разбийте мазнината със захарта. Добавете млякото и розовата вода.
  4. Разбъркайте и бавно започнете да добавяте брашното. Полученото тесто трябва да е лесно за оформяне. Ако е прекалено лепкаво добавете още брашно.
  5. Разделете на топчета, големи колкото орех.
  6. Направете дупка в средата с палеца и сложете топче от пастата (топчетата трябва да са колкото голяма череша). Загърнете.
  7. Печете около 10-15 мин. или докато станат златисти.

Намерете някои от нужните продукти тук:

 

 

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се