Кардамонени кексчета с черен шоколад

Съставки

 


Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 180 градуса.
  2. Разбийте яйцата и захарта с мискер до получаване на светла пяна.
  3. Бавно добавете млякото и течното масло като не спирате да бъркате с миксера.
  4. Внимателно счупете кардамонените шушулки и извадете семенцата. Счукайте ги на хаванче или ги притиснете с дебел нож към дъската за да се смачкат. Добавете тях и канелата към сместа.
  5. Разбъркайте бакпулвера в брашното и добавeте сухата смес на няколко пъти като хубаво разбърквате след всеки път.
  6. Нарежете какао масата на малки парчета и добавете в готовата смес. Разбъркайте с шпатула или лъжица.
  7. Намажете формичките за печене с кокосово масло и ги напълнете със сместа като оставяте ½ см от ръба.
  8. Печете на загрята фурна за 20-30 мин или докато дървена клечка излезе чиста.

Други статии