Домашни шоколадови трюфели

Кой каза, че приготвянето на шоколадови трюфели било трудно?Нужни са Ви само 4-ри съставки  + добро настроение и сте готови за нула време!

Подготовка: 20 мин.
Готвене: 10 мин.
Порции: 20 бр.

 


Съставки:

  • 230 гр. 100% Черен шоколад нарязана на ситно
  • 1 ч.л.Мадагаскарска бурбунска Ванилия 
  • 20 гр. какао на прах
  • 175 мл. бита сметана

 


 

Начин на приготвяне:

  1. Поставете нарязания шоколад в топлоустойчива купа.
  2. Загрейте сметаната до кипване на средно-висока температура. След което я изсипете върху шоколада и оставете за 2 минути.
  3. Добавете ванилията и започнете да бъркате, докато шоколадът се разтопи и се получи гладка смес.
  4. Охладете поне за 2 часа.
  5. Извадете сместа и започнете да я завъртате между дланите, за да оформите малки топчета.
  6. Когато сте готови, поръсете с какао на прах и върнете готовите трюфелите обратно в хладилника, докато не са готови за сервиране.

 

Идеи:

Бъдете изобретателни, вместо Мадагаскарска бурбунска Ванилия, може да използвате всеки един от невероятните аромати на Nielsen Massey:

  • Шоколадов аромат 
  • Бадемов екстракт
  • Аромат кафе
  • Есенция лимон
  • Есенция от портокалов цвят

Намерете някои от нужните продукти тук:

 

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се