Домашен ванилов сладолед

Лято е, имаме нужда от сладолед!


Съставки:

 

  • 1 1/4 ч.ч. бита сметана
  • 1 1/4 ч.ч. пълномаслено мляко 
  • 1/2 ча.ч. фина захар (известна също като златна пудра захар в Обединеното кралство)
  • 2 с.л. Ванилия Nielsen Massey
  • 3 бр. жълтъка

 


Начин на приготвяне:

 

  1. Загрейте сметаната и млякото на ниска температура, като разбърквате от време на време, докато почти започне да ври (ще видите няколко мехурчета на ръба). Спрете котлона и сложете ванилията вътре , оставете настрана за около 30 мин., за да може хубаво да се разтвори.
  2. Поставете  жълтъците и фината захар в купа и бъркайте с електрически миксер за около 2 минути, докато сместа се сгъсти и придобие блед цвят.
  3. Изсипете около 1/2 ч.ч. от сметаната в яйчената смес, разбъркайте.
  4. През това време включете на слаб огън останалата част от крема, точно докато не заври.
  5. Свалете сметаната от котлона и добавете към нея яйчената смес.
  6. Поставете получената смес отново на котлона на слаб огън, като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица за около 8-10 минути, до сгъстяване или докато сместа не остава по лъжицата. (Внимавайте да не заври, момента, в който започнат да се образува балончета, кремът би трябвало да е достатъчно гъст и за да не се пресече махнете тенджерата от котлона.)
  7. Вземете машината за сладолед и по нейни инструкции довършете сладоледа. Ако нямате такава, може да сложите сместа във фризера, но по този начин сладоледът ще се замрази на по-големи кристали.

 

Идеи: (Може да добавите:)

 

  • Цветни, накиснати с ром, стафиди. (или най-различни сушени плодове)
  • Прясна мента и тъмен шоколадов чипс.
  • Натрошени бисквитки.
  • Орехи.

Намерете Вашата ванилия тук:

 

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се