Безалкохолен коктейл с ягоди и роза

Освежаващ ягодов чай с рози е перфектната напитка за сервиране на вашите летни партита! Този леден чай от розова ягода всъщност е доста лесен за приготвяне и едва ли ще ви отнеме време.

 


Съставки:

  • 950 мл. вода
  • 3 чаени торбички черен чай
  • 6-7 големи ягоди (които се пюрират с 3 с.л. вода)
  • 2-3 с.л. захар
  • 3/4 ч.л. розова вода Nielsen-Massey
  • Сок от 1 лимон
  • 7-8 листа мента, по желание

 

За сервиране:

  • Ледени кубчета
  • Ментови листа

 


Начин на приготвяне:

  1. Накиснете чаените торбички в 470 мл. вряща вода за 10 минути. Извадете пакетчетата чай и оставете сместа да се охлади.
  2. В тиган добавете 3 с.л. вода, розовата вода Nielsen-Massey и ягодите. Добавете захар и гответе, докато ягодите омекнат и получите хубаво пюре.
  3. Добавете лимонов сок и разбъркайте. Махнете тигана от котлона и добавете листа от мента.
  4. Изсипете ягодово-розовата смес в охладената чаена смес. Добавете допълнителните 470 мл. студена вода и разбъркайте.
  5. Покрийте и поставете ледения чай в хладилник за 2-3 часа, за да се смесят добре ароматите.
  6. Изсипете в чаши. Отгоре с малко кубчета лед и свежи листа от мента.

 


По рецепта на „Cook with Manali“

Други статии

ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирай се